Bonden eisen 5% meer loon in nieuwe CAO wegtransport

Vakbonden willen in de nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer een verhoging van het basissalaris van zo’n 5%. Dat melden FNV en CNV. Ook willen ze het structurele overwerk in de sector aanpakken.

De huidige CAO Beroepsgoederenvervoer loopt eind dit jaar af. De verschillende partijen hebben de afgelopen tijd hun eisenpakket opgesteld of zijn hier momenteel nog mee bezig. Het gaat dan om werkgeversvertegenwoordigers TLN en Vereniging Verticaal Transport (VVT) en voor de werknemers om FNV, CNV en De Unie. De CAO wordt afgesloten voor zo’n 85.000 personeelsleden bij bedrijven in het verticaal of wegtransport. Dan gaat het om chauffeurs, maar ook om ander personeel dat bij deze transportbedrijven werkt, zoals planners of warehouse-medewerkers. Belangrijk onderhandelingspunt is uiteraard de loonsverhoging. Vakbond CNV wil ten eerste een prijscompensatie (inflatiecorrectie) van 2,6% voor het komende jaar. ‘En daarbovenop moet een verhoging komen van 3%’, zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel. ‘In totaal willen we dus een verhoging van 5,6% voor het komende jaar. En de jaren daarna moet ook elk jaar een verhoging komen van 3% bovenop de prijscompensatie.’

Ook FNV wil een flinke verhoging van het basissalaris. De bond denkt aan 5%, inclusief prijscompensatie. ‘De lonen van vrachtwagenchauffeurs lopen echt uit de pas met andere sectoren. Daar moet verandering in komen’, zegt onderhandelaar Willem Dijkhuizen.

Bron: NT

Jaarlijkse Air & Ocean shipments

cross
Selecteer minimaal 1 checkbox