rotraNext: next level of shipping control through
a powerful technology platform
climate neutral certified

Rotra heeft een krachtig online klantportaal ontwikkeld voor al uw wereldwijde zee- en luchtvrachtzendingen: rotraNext

rotraNext is een krachtig digitaal platform voor al uw wereldwijde zee- en luchtvrachtzendingen. Het geeft u 24/7 volledige procescontrole over uw supply chain. In rotraNext genereert u online tarieven, boekt en volgt u uw zendingen op basis van realtime GPS-informatie in Google maps en visualiseert u statistieken en documenten.
Dankzij onze messaging-functionaliteit staat u in direct chat contact met onze specialisten. Realtime gemak met directe communicatie over uw zending zonder te hoeven bellen of mailen. Met de share-functionaliteit in het portaal deelt u uw zendingsinformatie met uw klanten en collega's wanneer u maar wilt, zodat ieder op de hoogte is van de status van de zending.
Onze Rotra API maakt volledige integratie van verzendinformatie in uw ERP-systeem mogelijk. Vanaf nu beheert u al uw zendingen in uw eigen systeem. Geen dubbel werk meer, het leven is goed: click, ship & smile.

Waarom rotraNext voor u?
Schedule your online demo met 1 van onze specialisten of ontvang direct je eigen account!   

Get your free demo now
checkmark Online boeken, volgen en beheren van al uw zendingen
checkmark Kosten en tijdsbesparing
checkmark Volledige procescontrole over uw supply chain

Rotra | Digital forwarder

Your digital forwarder for efficient and transparent worldwide transport

Over Rotra

In digitaal platform rotraNext genereert u uw tarieven voor uw wereldwijde zee- en luchtvrachtzendingen online! Na het ontvangen van uw tarief boekt u uw spot rate direct in rotraNext

U boekt al uw wereldwijde zee- en luchtvrachtzendingen eenvoudig en snel online in rotraNext. U bent na het boeken van uw zending 24/7 op de hoogte van de status van uw zending op basis van realtime informatie

U volgt uw zendingen op basis van realtime GPS-informatie in Google maps voor 24/7 procescontrole. In rotraNext deelt u actuele zendingsinformatie simpel en snel online met uw klanten en collega's

Wat is rotraNext?

rotraNext: next level of shipping control

Onze technologie

Een digitaal platform voor u en uw organisatie. Van simpel en eenvoudig boeken en managen van zendingen en online communicatie en samenwerking binnen het platform tot het visualiseren van statistieken en rapportages. Alles binnen één krachtig platform. rotraNext voorziet in controle, efficiëntie en transparantie voor de gehele supply chain

Rotra API

Integreer alle real-time zendingsinformatie in uw eigen ERP systeem 

 • Werken vanuit 1 eigen systeem
 • Real-time status informatie beschikbaar voor alle collega’s en afdelingen
 • Online gemak voor meer efficiency en tijdsbesparing
E. Balder - Cotap

"rotraNext stelt Cotap in staat efficiënter te werken en tijd en kosten te besparen. We hebben repetitieve handelingen geëlimineerd en kunnen onze klanten proactief informeren waarmee we onze klanttevredenheid optimaliseren"

S. Bakker - The Gify

"Controle over onze supply chain is cruciaal om succesvol te blijven. In rotraNext hebben we alle statussen, ETA en data realtime beschikbaar in één overzicht. rotraNext helpt ons bij het aansturen en optimaliseren van onze supply chain"

M. van Veelen

"We zijn onlangs begonnen met het gebruik van de Rotra API en ondervinden meteen het gemak. Alle zendingsinformatie is geïntegreerd in ons eigen ERP-systeem waardoor we alle zendingen in ons eigen systeem kunnen boeken en beheren!"

Wat onze klanten vertellen

Al onze bestemmingen wereldwijd

Van Europees wegtransport tot wereldwijde lucht- en zeevracht: Rotra voorziet in al uw wensen op gebied van transport en logistiek. Selecteer uw gewenste bestemming en ontvang direct online een scherpe offerte.
sponsor
"Digitaal expediteur Rotra richt zich op verdere uitbreiding van Air & Ocean-activiteiten en investeert in versnelde ontwikkeling van digitaal platform rotraNext"
sponsor
"Rotra compenseert samen met haar klanten de uitstoot van CO2 met het unieke product Rotra Green Footprint en draagt nadrukkelijk bij aan verduurzaming van transport"
sponsor
"Snelgroeiende expediteur Rotra is erin geslaagd om 3 jaar achtereen met 20% te groeien en is beloond met de prestigieuze Gazelle Award"

Actueel

10-01-2020

Verkooptransactie bedrijfsonderdelen wegtransport en logistiek Koninklijke Rotra afgerond. Rotra richt zich als digitaal expediteur op uitbouw zee- en luchtvrachtactiviteiten en binnenvaart.

De overnametransactie van de bedrijfsonderdelen wegtransport en logistiek van Koninklijke Rotra door logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel is na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en de overdracht van aandelen op 07 januari jl. afgerond.

03-12-2019

ICC lanceert Incoterms 2020!

De ICC Incoterms® 2020 zijn er! De nieuwste versie reflecteert de nieuwste internationale standaarden rond internationale handel en wordt daarmee het moderne alternatief voor de ICC Incoterms® 2010 regels.

20-11-2019

Koninklijke Rotra kiest voor continuïteit met verkoop wegtransport en logistiek | Voortzetting van Rotra Air & Ocean en CTD

Doesburg - Koninklijke Rotra te Doesburg heeft bekendgemaakt zich volledig te gaan richten op de uitbouw van zee- en luchtexpeditie en binnenvaart activiteiten. Koninklijke Rotra en Kuehne + Nagel hebben een overeenkomst getekend waarmee Kuehne + Nagel, dat tot de top 3 in de logistieke wereld behoo...

14-11-2019

Houd rekening met aangepaste looptijden tijdens de feestdagen

De eerste sneeuw is alweer gesignaleerd Met het einde van het jaar in zicht is het van belang dat u rekening houdt met aangepaste looptijden tijdens de feestdagen.

Klantbeoordelingen

82% van onze klanten beveelt ons aan

 • Snelle competitieve offerte voor transport naar Engeland. Rotra is erg goed met transporten naar Engeland. Wordt vlot geleverd overeenkomstig afspraken. Ga zo door!

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • Vlotte communicatie, sterke prijs en correcte afhandeling!

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • In het verleden werkten we al samen met Rotra voor luchtvracht. Inmiddels ook voor wegtransport. We hebben dit steeds als heel correct ervaren.

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • We werken in een niche-markt met kostbare wetenschappelijke instrumentatie. Een eerste aangename ervaring; zeer goede directe efficiënte communicatie en duidelijke afspraken geeft het juiste vertrouwen om hier in de toekomst met verder te gaan.

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • Zendingen van over heel de wereld komen gewoon bij mij afgeleverd aan de achterdeur.

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • Hadden een (gecombineerd) spoedtransport, maar e.e.a. was mooi snel geregeld. Niks op aan te merken!

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • Ik heb 2 weken gelden voor het eerst contact gehad met de firma Rotra. Ik moest een pallet naar Duitsland retour sturen. Ze hebben me erg goed geholpen en het was eenvoudig om het formulier in te vullen. Prima service!!!

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • Snelle reactie, goede en duidelijke aanbieding. Alles naar wens.

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • Zeer vlotte correcte afhandeling. Levering en ophaling op gevraagde tijdstippen.

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • Order-picking en transport van planten/bomen is een just-in-time gebeuren. We verzorgen zelf onze binnenlandse transporten en hebben dagelijkse trafieken met NL. Een transport naar Zweden schrikte de meeste transporteurs af, of de offerteprijs werd verdubbeld. Echter Rotra heeft de lading 'zonder morren' geladen en keurig on-time afgeleverd.

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • We hebben voor zowel wegtransport als luchtvracht prettig contact met de mensen van Rotra. Er wordt snel gereageerd op aanvragen voor luchtvracht. We worden vervolgens keurig op de hoogte gehouden over de status van de zending.

  Bekijk deze review op Feedback Company

 • Prima service en adequate afhandeling. Erg prettig was dat bij een wijziging vanuit onze kant er flexibel mee werd omgegaan en dat ik pro-actief over de aflevering werd geïnformeerd met een afgetekend bewijs zoals gevraagd.

  Bekijk deze review op Feedback Company

Jaarlijkse Air & Ocean shipments

cross
Selecteer minimaal 1 checkbox