Rotra NV

Een ervaren logistiek dienstverlener

Rotra NV, voorheen Transport Gillemot, is in 1937 door de familie Gillemot opgericht. Aanvankelijk beperkten de activiteiten zich tot de verzorging van zendingen binnen België. Na de overname in 1962 door 2e generatie Edgard Gillemot ontwikkelt Rotra NV zich tot een internationaal expediteur met dagelijkse groupage-lijndiensten binnen geheel Europa. Als gerenommeerd en betrouwbaar logistiek dienstverlener verzorgt Rotra NV internationaal transport (FTL, LTL, groupage), Warehousing en Value Added Logistics van zowel conventionele als gevaarlijke handelsgoederen voor een brede groep klanten.

 

Per mei 2010 is Rotra NV onderdeel van de Nederlandse Rotra Groep. Dit familiebedrijf is sinds 1909 actief als logistiek dienstverlener en heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een innovatieve One Stop Logistics Shop met vestigingen in Nederland en België. De organisatie richt zich op wereldwijde expeditie door de lucht, over zee en over land, Warehousing en Value Added Logistics. Rotra biedt integraal Supply Chain Management aan volgens het 4PLconcept, als ketenregisseur van A tot Z: van de wereldwijde import en opslag tot en met de bewerkingen, de voorraadcontrole, order&vendor management en de wereldwijde door-to-door distributie.

 

Als onderdeel van de Rotra Groep combineert Rotra NV hiermee een compleet pakket aan logistieke diensten. Dit met een team van professionals, ondersteund door state-of-the-art systemen. Hiermee zijn alle klanten bij Rotra verzekerd van een geïntegreerde oplossing voor haar logistieke vraagstukken.