2019 12 03 incoterms 2020 small

ICC lanceert Incoterms 2020!

De ICC Incoterms® 2020 zijn er! De nieuwste versie reflecteert de nieuwste internationale standaarden rond internationale handel en wordt daarmee het moderne alternatief voor de ICC Incoterms® 2010 regels.

In de Incoterms® worden afspraken, rechten en plichten van koper en verkoper bij de verkoop en transport van goederen vastgelegd. Er wordt onder andere vastgelegd wie de verzekeringen regelt, het transport verzorgt en het punt waar de risico’s en de kosten overgaan van verkoper naar koper. Dit verschilt per Incoterm® en het is dus belangrijk om te kijken welke Incoterm® in uw situatie het meest geschikt is. ICC herziet de regels periodiek. Naast de ervaringen van gebruikers zijn wijzigingen in beleid, milieurichtlijnen en nieuwe technologie meegenomen in de aanpassingen. Daarbij zijn de nieuwe Incoterms toegankelijker en makkelijker in gebruik. 

De belangrijkste wijzigingen in de Incoterms® 2020:

  • De Incoterms® 2020 voorzien in een aantoonbare behoefte in de markt voor on-board bills of lading bij de Free Carrier (FCA) Incoterms® regel.De
  • Incoterms® 2020 voorzien in verschillende niveaus van verzekeringsdekking onder de Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid To (CIP) regels.
  • De Incoterms® 2020 heeft de mogelijkheid om met eigen vervoermiddelen het vervoer van de goederen te regelen bij FCA, Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), and Delivered Duty Paid (DDP).
  • De drie-letter afkorting voor Delivered at Termnial (DAT) is gewijzigd naar DPU.
  • De Incoterms® 2020 hebben veiligheid gerelateerde vereisten opgenomen bij de verplichtingen omtrent vervoer en de kosten.

 

Incoterms 2020 NL Incoterms 2020 EN

Jaarlijkse Air & Ocean shipments

cross
Selecteer minimaal 1 checkbox